6 trucuri de web design care te vor ajuta să te evidențiezi de alte site-uri

Când designerii noștri creează un nou bloc sau șablon de pagină prefabricat, se uită la sute de modele diferite pentru inspirație și observă idei diferite. Astăzi vrem să le împărtășim cu voi. Această colecție de tendințe vizuale vă va ajuta să înțelegeți ce este de actualitate acum și cum să vă scoateți site-ul în evidență.

Împărțirea blocurilor în două părți

De obicei, blocurile de pe site-uri sunt orizontale. Este familiar, de înțeles și... puțin plictisitor. Încercați să spargeți această geometrie și să despărțiți unul dintre blocuri în jumătate. Acest lucru este adesea făcut de magazinele online atunci când vorbesc despre unele bestselleruri pe pagina principală. De exemplu, puteți face două fotografii verticale în loc de o fotografie orizontală. Vă sfătuim să alegeți fotografii din unghiuri diferite sau cu planuri diferite - un cadru cu unul mare, iar celălalt cu unul general.

Nu vă fie teamă să experimentați: adăugați mai mult spațiu, combinați textul cu o fotografie. Oferă libertate conținutului tău și folosește o scară diferită.

Dacă o fotografie este mare, iar a doua este în mod clar suplimentară, împreună formează o combinație. Este întotdeauna impresionant!

Combinație de fonturi

În general, vă recomandăm să vă limitați la un font și doar două greutăți (de exemplu, normal și aldine). Faptul este că multe stiluri de design pe o singură pagină pot părea neglijentă. Dar dacă sunteți pregătit pentru experimente, încercați să combinați mai multe opțiuni de design text în titlu simultan.

Cea mai simplă și sigură modalitate este de a folosi stiluri diferite ale aceluiași font. De exemplu, puneți un cuvânt cu caractere cursive. Va atrage imediat atenția, ceea ce înseamnă că este o oportunitate de a evidenția în mod discret informațiile principale. Deci titlul va deveni mai activ și mai expresiv.

Blocuri colorate

Acum toată lumea răsfoiește site-ul cu ecrane - se înlocuiesc unul pe altul, ca diapozitivele într-o prezentare. Dacă blocurile de pe ele sunt prea asemănătoare, este dificil să te concentrezi. Prin urmare, pe paginile lungi și paginile de destinație, este convenabil să faceți umpleri de culoare pentru unele blocuri. Această alternanță va face site-ul mai interesant, creând accente pe detaliile importante.

Secretul principal este evitarea culorilor aleatorii. Puteți rămâne la paleta corporativă sau, mai bine, puteți căuta propriile nuanțe unice. De exemplu, utilizați nu doar verde, ci și o culoare specială și complexă.

Straturi de suprapunere

Pentru contrast și dinamică pe site, puteți folosi nu numai culoarea. Încercați să suprapuneți imaginile una peste alta, astfel încât una dintre ele să devină fundalul. Acest lucru va crea iluzia de spațiu, ca și cum ați privi pe o fereastră mai degrabă decât pe un ecran plat.

Este important să alegeți imaginile potrivite. Dacă ambele poze sunt cu multe culori și detalii, obțineți terci. Și avem nevoie de un contrast luminos. Prin urmare, este mai bine să alegeți o fotografie alb-negru sau monocromă pentru fundal, iar a doua cu o culoare densă. Apoi va fi clar vizibil.

Animație și video

Deși site-urile animate cu siguranță nu sunt un fenomen nou pe internet, cu ele vei fi mereu cu un pas înaintea celor care folosesc doar imagini statice. Elementele în mișcare captează perfect atenția utilizatorilor și, de asemenea, creează o stare de spirit.

Amintiți-vă că animația este o tehnică grozavă, dar nici nu o puteți supraîncărca cu efecte vizuale. Prin urmare, vă sfătuim să îl utilizați cu atenție. De exemplu, doar în glisor. Acolo puteți adăuga un videoclip de fundal cool care vă va impresiona clienții.

Elemente 3D mari

Imaginile tridimensionale adaugă volum și profunzime site-ului. Astfel de elemente vor ajuta la rezolvarea diferitelor probleme: pentru a prezenta un produs în mod realist, pentru a reflecta dinamismul mărcii dvs. sau pentru a crea un efect virtual capricios.

Principalul lucru este să nu exagerați și să folosiți grafica 3D doar pentru a adăuga accente. De exemplu, aceasta este o altă idee pentru un glisor.